follow our latest news

Blog:

Lancering alternance-traject voor PIAB. 3 dagen per week werkt Océane voor het Gentse bedrijf ‘Puzzle in a bag’.

3 dagen per week werkt Océane voor het Gentse bedrijf ‘Puzzle in a bag’, de andere 2 dagen volgt ze aan de IAE Lille de opleiding ‘Marketing et Communication’.

Deze zomer werkte Océane als stagaire bij DewaFlex. Ze verzorgde voor ons de marketing en communicatie voor DewaFlex intern als ook voor enkele klanten (Sanderus Druk & Lilalou). Sinds een maand is ze echter begonnen aan een alternance-traject. 3 dagen per week werkt ze voor het Gentse bedrijf ‘Puzzle in a bag’, de andere 2 dagen volgt ze aan de IAE Lille de opleiding ‘Marketing et Communication’.

‘Puzzle in a bag’ is een Belgisch bedrijf dat tijdens de corona lockdown werd opgericht door twee jonge puzzelaars die niet onder de indruk waren van het bestaande assortiment aan puzzels. Deze twee ondernemers wilden een origineler aanbod. Dus maken ze nu zelf unieke puzzels en verkopen deze in een handige jutte zak, vandaar de naam ‘Puzzle in a bag’. Ze werken samen met jonge designers die in hun ontwerpen tal van referenties maken naar actuele thema’s. De puzzels zijn cultureel relevant en duurzaam. Naast de puzzelstukjes krijg je ook een voorbeeld van de totale afbeelding, extra informatie over de ontwerper en een mysterieuze envelop …

Via een alternance-traject kan Océane tegelijk al werkervaring opdoen en nog verder studeren. Het vormt een ideale overstap voor jongeren die nog niet klaar zijn voor de overstap naar een fulltime job, of die gewoon niet genoeg krijgen van bijstuderen. Wat op school geleerd wordt, kan rechtstreeks toegepast worden in het werkveld. Aangezien Océane haar alternance via DewaFlex uitvoert en zo bij een Belgisch bedrijf terechtkwam, vormt het voor haar ook een mooie kans om een internationale ervaring op te doen. DewaFlex neemt de rol van tussenpersoon tussen de school en de werkplek op zich, waardoor je er als alternance-student ook niet alleen voor staat.

Evelien Coppens heeft de Belgische markt al veroverd met haar koekjes van Lilalou: biologisch, gezond én onweerstaanbaar voor groot en klein. Na dit succes is Evelien helemaal klaar om de Franse markt in te palmen.

BlogartikelDewaFlexJan

Evelien Coppens is een onderneemster in hart en nieren.
De Belgische markt had ze al veroverd met haar koekjes van Lilalou: biologisch, gezond én onweerstaanbaar voor groot en klein.

Na het succes op de Belgische markt was Evelien helemaal klaar om de Franse markt in te palmen. Maar hoe pak je dat aan? Daarvoor was ze bij DewaFlex aan het juiste adres ! Tijdens enkele inleidende meetings maakten we kennis met Evelien, haar product en haar ambitie op de Franse markt. Daarna werd een vooronderzoek uitgevoerd door de Vlaamse stagiaire Ivana Briké. Vanuit het kantoor in Roubaix werd een antwoord gezocht op pertinente vragen, zoals: welke spelers zijn er op de Franse markt actief? Met wie zou Lilalou kunnen samenwerken? Eens bleek dat er wel degelijk potentieel zat in de Franse markt voor Lilalou, koppelden we Evelien aan Océane Simon. Deze Franse stagiaire met een uitgebreide ervaring in marketing was geknipt voor deze job. Samen stelden we een actieplan op waar Océane, ondersteund door Ivana, meteen mee aan de slag ging. Vooreerst voerden we een marktonderzoek uit, compleet met een analyse van de directe en indirecte concurrentie. Vervolgens werd een database aangemaakt met alle potentiële klanten in Frankrijk. Zowel e-commerce als biowinkels en supermarkten werden opgespoord. Vanzelfsprekend kwamen gedurende dit proces al enkele ideeën naar boven voor de marketingcampagne die Océane maar al te graag wil lanceren. Eind mei presenteerden Océane en Ivana hun bevindingen aan Evelien in Dilbeek. Het was het voorlopige hoogtepunt van onze samenwerking: een persoonlijke ontmoeting met de grote dame van Lilalou. Evelien ontving ons hartelijk in een stijlvol bureau, de ideale locatie om bevindingen, ideeën en plannen te delen. Maar vooral: om eindelijk van die heerlijke koekjes te proeven! Haver, kokos en chocolade: onmogelijk om er een favoriet uit te kiezen. We sloten de dag af met een paar winkelbezoeken en Evelien gaf ons nog een dozijn dozen koekjes mee, bestemd voor geïnteresseerde Franse winkels. Als bij wonder overleefden de koekjes de terugreis naar Roubaix en waren ze niet allemaal opgepeuzeld … De volgende stap is om Franse winkels te contacteren en meetings te organiseren. Uitgerust met proevertjes, flyers en een ijzersterk verhaal kijkt Océane al uit naar haar eerste bezoek aan een filiaal van een biowinkelketen. Is het nog te vroeg om te dromen van de hoofdzetel in Parijs? Evelien, Océane en Ivana hebben er alleszins vertrouwen in. DewaFlex blijft Evelien ondersteunen tot er Lilalou-koekjes te vinden zijn in iedere boekentas!

Jan Beernaert klopte bij ons aan met een idyllisch plan, een chambre d’hôtes overnemen.

BlogartikelDewaFlexJan

Jan Beernaert klopte bij ons aan met een idyllisch plan, een chambre d’hôtes overnemen.

Maart 2021. Buiten was het nog koud, maar bij DewaFlex hadden we het genoegen een ondernemer te ontvangen die ons van de zomer deed dromen.

Jan Beernaert klopte bij ons aan met een idyllisch plan: een chambre d’hôtes overnemen en gasten laten proeven van la bonne vie en France.

Tijdens een uitgebreid gesprek leerden we Jan kennen. Hij vertelde ons hoe zijn ideale gastenverblijf eruitzag: een groot domein, een zwembad, authentieke Franse inrichting … Na samen heel wat zoekertjes afgeschuimd te hebben, had Jan zijn top drie uitgekozen. Drie locaties die alle criteria afvonken en waar hij zijn droom tot werkelijkheid zou kunnen maken.

DewaFlex goot Jans ambitie in een concreet actieplan: een vragenlijst uitschrijven, reservaties maken, reisdocumenten opstellen … Twee weken later was het moment eindelijk aangebroken. Achter het stuur van een DewaFlex-wagen trok Jan samen met zijn vriendin Phyllis een week lang door Frankrijk, op zoek naar hun toekomstige thuis. Ze praatten er met de gastheren, verkenden de omgeving en leefden zich in in hun nieuwe bestaan als hôtes.

Na die week die veel te kort duurde, kwam Jan terug bij ons op kantoor met glinsterende ogen. Tijdens zijn reis had hij de ideale locatie gevonden, zijn nieuwe thuis: Les Tillets in het glooiende heuvellandschap van de Lot. Een klein paradijs bestaande uit drie gîtes, een zwembad en een prachtig domein met kabbelend beekje als kers op de taart.

De volgende stap was natuurlijk de overname van deze uitstekende locatie. DewaFlex ondersteunde Jan hierin met een inspectie door een bouwexpert, een boekhouder die van wanten wist en onderhandelingen met banken.

Eind mei was het dan eindelijk zover: Jans bod werd aanvaard en hij mocht zichzelf kersverse gastheer noemen! Uiteraard blijft DewaFlex klaarstaan voor Jan en de verdere uitbouw van zijn onderneming.

DewaFlex hat in Straßburg eine deutsch-französische Abteilung gegründet.

 

DewaFlex hat in Straßburg eine deutsch-französische Abteilung gegründet.

DewaFlex war in Roubaix immer erfolgreich, indem es niederländische und belgische Unternehmen bei ihrer Kommerzialisierung nach Frankreich unterstützte. Auch für die deutschen Kunden war es ein schwieriger Weg, den Norden Frankreichs zu finden, und deshalb hat DewaFlex in Straßburg eine deutsch-französische Abteilung gegründet.
Dieses Büro wird von drei DewaFlex-Mitarbeitern besetzt. Dieses junge und motivierte Team wird alles daran setzen, den deutschen Markt weiter zu erobern..

> artikel lesen.

Neue Adresse: 5, Rue Thiergarten, F-67000 Straßburg.
Kontaktiere uns/Contactez-nous: info@dewaflex.com.

 

Getuigenis Irène De Prez – stage bij DewaFlex

 

Getuigenis Irène De Prez – stage bij DewaFlex.

Ik ben Irène en ik studeer International Communication Management aan de Arteveldehogeschool. Voor mijn internationale stage kwam ik bij DewaFlex terecht. Zij boden mij een missie aan bij Annabel Textiles, een textielbedrijf uit Gent dat uitvoert naar de hele wereld. Ik kreeg een grote verantwoordelijkheid vanaf dag één. Ik mocht werken aan een gloednieuw project, namelijk hun webshop. Het design updaten, de gebruiksvriendelijkheid naar een hoger niveau tillen en doelgerichte teksten schrijven, maar ook de productenlijsten bijhouden en communiceren met externe bureaus. Het was een heus takenpakket en na afloop van mijn stage stond er een mooie webshop waar ik op kan terug kijken. Het werk is nog niet volledig af, maar ik kreeg een vaste job aangeboden voor na mijn studies! Gelukkig kan ik er dus nog aan verder werken.

DewaFlex stond me bij in het hele proces met Annabel Textiles. Iedere week kon ik rekenen op een gesprek om de stand van zaken door te geven en eventuele problemen op te lossen. Ze bekeken ook mijn takenpakket van dag tot dag en zorgden dat het goed paste binnenin het kader van mijn stage. Ik kon Diederik en Kelsey aanspreken met eender welke moeilijkheid en rekenen op een goede ondersteuning.

Een stage zoeken via DewaFlex zorgt ervoor dat je interessante werkplekken weet te vinden waar je anders misschien niet zo eenvoudig binnen zou geraken. Zij doen dat werk voor jou! Voor internationale stages kunnen ze je makkelijk met de Franse markt verbinden. Is dat nog niet genoeg, dan is er de optie om bij het DewaFlex hoofdkantoor in Roubaix stage te lopen. Voor elk wat wils! Waar je ook belandt, DewaFlex staat altijd klaar om ervoor te zorgen dat jouw stage op de best mogelijke manier verloopt.

DewaClean – l’analyse et l’entretien d’anilox à domicile

DewaClean – l’analyse et l’entretien d’anilox à domicile.

La société DewaFlex implantée à Roubaix dans le Nord a gagné de nouveaux commettants avec Flexor et Apex. Elle s’ouvre aussi au service, avec l’analyse et l’entretien d’anilox à domicile.

> lire l’article.

Sur la photo, de gauche à droite: de DewaFlex, Pieter Dewaele (fondateur et dirigeant), Diederik Van Hove, Niels Soenen et Cédric Tesse.

Contacteer ons/Contactez-nous: info@dewaflex.com