follow our latest news

Blog:

Jan Beernaert klopte bij ons aan met een idyllisch plan, een chambre d’hôtes overnemen.

BlogartikelDewaFlexJan

Jan Beernaert klopte bij ons aan met een idyllisch plan, een chambre d’hôtes overnemen.

Maart 2021. Buiten was het nog koud, maar bij DewaFlex hadden we het genoegen een ondernemer te ontvangen die ons van de zomer deed dromen.

Jan Beernaert klopte bij ons aan met een idyllisch plan: een chambre d’hôtes overnemen en gasten laten proeven van la bonne vie en France.

Tijdens een uitgebreid gesprek leerden we Jan kennen. Hij vertelde ons hoe zijn ideale gastenverblijf eruitzag: een groot domein, een zwembad, authentieke Franse inrichting … Na samen heel wat zoekertjes afgeschuimd te hebben, had Jan zijn top drie uitgekozen. Drie locaties die alle criteria afvonken en waar hij zijn droom tot werkelijkheid zou kunnen maken.

DewaFlex goot Jans ambitie in een concreet actieplan: een vragenlijst uitschrijven, reservaties maken, reisdocumenten opstellen … Twee weken later was het moment eindelijk aangebroken. Achter het stuur van een DewaFlex-wagen trok Jan samen met zijn vriendin Phyllis een week lang door Frankrijk, op zoek naar hun toekomstige thuis. Ze praatten er met de gastheren, verkenden de omgeving en leefden zich in in hun nieuwe bestaan als hôtes.

Na die week die veel te kort duurde, kwam Jan terug bij ons op kantoor met glinsterende ogen. Tijdens zijn reis had hij de ideale locatie gevonden, zijn nieuwe thuis: Les Tillets in het glooiende heuvellandschap van de Lot. Een klein paradijs bestaande uit drie gîtes, een zwembad en een prachtig domein met kabbelend beekje als kers op de taart.

De volgende stap was natuurlijk de overname van deze uitstekende locatie. DewaFlex ondersteunde Jan hierin met een inspectie door een bouwexpert, een boekhouder die van wanten wist en onderhandelingen met banken.

Eind mei was het dan eindelijk zover: Jans bod werd aanvaard en hij mocht zichzelf kersverse gastheer noemen! Uiteraard blijft DewaFlex klaarstaan voor Jan en de verdere uitbouw van zijn onderneming.

DewaFlex hat in Straßburg eine deutsch-französische Abteilung gegründet.

 

DewaFlex hat in Straßburg eine deutsch-französische Abteilung gegründet.

DewaFlex war in Roubaix immer erfolgreich, indem es niederländische und belgische Unternehmen bei ihrer Kommerzialisierung nach Frankreich unterstützte. Auch für die deutschen Kunden war es ein schwieriger Weg, den Norden Frankreichs zu finden, und deshalb hat DewaFlex in Straßburg eine deutsch-französische Abteilung gegründet.
Dieses Büro wird von drei DewaFlex-Mitarbeitern besetzt. Dieses junge und motivierte Team wird alles daran setzen, den deutschen Markt weiter zu erobern..

> artikel lesen.

Neue Adresse: 5, Rue Thiergarten, F-67000 Straßburg.
Kontaktiere uns/Contactez-nous: info@dewaflex.com.

 

Getuigenis Irène De Prez – stage bij DewaFlex

 

Getuigenis Irène De Prez – stage bij DewaFlex.

Ik ben Irène en ik studeer International Communication Management aan de Arteveldehogeschool. Voor mijn internationale stage kwam ik bij DewaFlex terecht. Zij boden mij een missie aan bij Annabel Textiles, een textielbedrijf uit Gent dat uitvoert naar de hele wereld. Ik kreeg een grote verantwoordelijkheid vanaf dag één. Ik mocht werken aan een gloednieuw project, namelijk hun webshop. Het design updaten, de gebruiksvriendelijkheid naar een hoger niveau tillen en doelgerichte teksten schrijven, maar ook de productenlijsten bijhouden en communiceren met externe bureaus. Het was een heus takenpakket en na afloop van mijn stage stond er een mooie webshop waar ik op kan terug kijken. Het werk is nog niet volledig af, maar ik kreeg een vaste job aangeboden voor na mijn studies! Gelukkig kan ik er dus nog aan verder werken.

DewaFlex stond me bij in het hele proces met Annabel Textiles. Iedere week kon ik rekenen op een gesprek om de stand van zaken door te geven en eventuele problemen op te lossen. Ze bekeken ook mijn takenpakket van dag tot dag en zorgden dat het goed paste binnenin het kader van mijn stage. Ik kon Diederik en Kelsey aanspreken met eender welke moeilijkheid en rekenen op een goede ondersteuning.

Een stage zoeken via DewaFlex zorgt ervoor dat je interessante werkplekken weet te vinden waar je anders misschien niet zo eenvoudig binnen zou geraken. Zij doen dat werk voor jou! Voor internationale stages kunnen ze je makkelijk met de Franse markt verbinden. Is dat nog niet genoeg, dan is er de optie om bij het DewaFlex hoofdkantoor in Roubaix stage te lopen. Voor elk wat wils! Waar je ook belandt, DewaFlex staat altijd klaar om ervoor te zorgen dat jouw stage op de best mogelijke manier verloopt.

DewaClean – l’analyse et l’entretien d’anilox à domicile

DewaClean – l’analyse et l’entretien d’anilox à domicile.

La société DewaFlex implantée à Roubaix dans le Nord a gagné de nouveaux commettants avec Flexor et Apex. Elle s’ouvre aussi au service, avec l’analyse et l’entretien d’anilox à domicile.

> lire l’article.

Sur la photo, de gauche à droite: de DewaFlex, Pieter Dewaele (fondateur et dirigeant), Diederik Van Hove, Niels Soenen et Cédric Tesse.

Contacteer ons/Contactez-nous: info@dewaflex.com

 

DewaFlex wordt partner van Codimag in Benelux

DewaFlex wordt partner van Codimag in Benelux.

Codimag, de Franse fabrikant van drukpersen voor labels, heeft DewaFlex aangesteld als strategische partner voor de Benelux-mark.
Dit in het kader van de uitbreiding van het partnernetwerk en met de bedoeling om de Ani@o druktechnologie voor korte en gemiddelde oplages toegankelijker te maken voor deze markt.

DewaFlex werd in 2013 opgericht en is gevestigd in het Franse Roubaix. DewaFlex verleent technische service en advies aan de voornaamste Hexo- en offsetdrukkers. De AniHo-technologie van Codimag is beschikbaar op de 340 mm en 420 mm VIVA-machines en is een waterloze offsettechnologie met een inktsysteem via een rasterwals. Snelheid: tot maximum 75 m/min.

De Codimag machines kunnen voorzien worden van veredelingstechnieken en online afwerking zoals rotatieve foliedruk, Hatbed foliedruk, zeefdruk, Hexo vernis en laminering, cutting, slitting…

“Dit bericht valt samen met de installatie van een VIVA 340 AniHo in het eerste trimester van 2018 bij een offsetdrukker in West-Vlaanderen die vooral actief is in de drank- en voedingsmarkt. Het doel van DewaFlex bestaat uit het bekend maken van de AniHo-technologie en zijn voordelen voor een brede waaier van markten,” zegt Benoit Demol, directeur van Codimag.

De benoeming van DewaFlex is een onderdeel van een globalere strategie van Codimag om hun agentennetwerk te versterken. Codimag heeft recent Graw aangesteld als agent in Polen en is momenteel met andere actoren uit de sector aan het onderhandelen over samenwerkingen in Kroatië, Slovenië, Rusland en Zuid-Oost-Azië.

Foto: van links naar rechts : voor DewaFlex, Niels Soenen (sales manager) en Pieter Dewaele
(oprichter en directeur); en voor Codimag, Benoit Demol (directeur) en Jean-Claude Léger
(commercieel verantwoordelijke Frankrijk / Benelux).

DewaFlex devient le partenaire de Codimag pour le Benelux.

Codimag, le fabricant français de machine d’impression d’étiquettes, a choisi DewaFlex comme partenaire stratégique pour le marché Benelux. Le fabricant vise à étendre son réseau d’agent et à rendre sa technologie d’impression AniDo, destinée aux courts et
moyens tirages, plus accessible aux imprimeurs de ce marché.

Fondé en 2013 avec un siège à Roubaix (France), DewaFlex propose un service technique et des prestations de conseil pour les principaux acteurs de la Kexo et de l’offset. La technologie AniKo de Codimag est disponible sur des machines en laize 340 et 420 mm. Elle se caractérise par la technologie offset sans mouillage et dispose d’un système d’encrage avec un Anilox avec une cadence maximale de 75m/min.

Les machines Codimag peuvent être complétées par des solutions d’ennoblissement et de Xnition en ligne comme la dorure rotative ou à plat, le gaufrage, la sérigraphie, le vernis Kexo et le pelliculage, la découpe ou l’échenillage.

Cette annonce fait suite à l’installation d’une VIVA 340 AniKo au cours du premier trimestre 2018 chez un imprimeur belge en Flandre occidentale, qui fournit principalement des marchés boissons et alimentaires. DewaFlex commencera par accroître la notoriété de la technologie AniKo et de ses avantages, pour une gamme très large de marchés adressés.

La nomination de DewaFlex s’inscrit dans la stratégie plus globale de Codimag de renforcer son réseau d’agents. Codimag a récemment choisi Graw comme agent en Pologne, et est en cours de discussion avec d’autres acteurs en Croatie, Slovénie, Russie, et Asie du Sud Est.

Sur la photo, de gauche à droite: de DewaFlex, Niels Soenen (commercial sales manager) et Pieter
Dewaele (fondateur et dirigeant) ; et de Codimag, Benoit Demol (directeur) et Jean-Claude Léger
(responsable commercial France / Benelux).

Contacteer ons/Contactez-nous: info@dewaflex.com

 

International Business Dates voor jonge ondernemers

‘International Business Dates’ voor jonge ondernemers – 01/03/2018.

Je bent een jonge ondernemer en je wil wat … de wereld veroveren bijvoorbeeld! Je zaak uitbreiden en je business laten groeien door te internationaliseren. Schitterend! Maar hoe pak je dat aan?

Voka West-Vlaanderen organiseert op donderdag 1 maart de eerste editie van de ‘International Business Dates’. Je krijgt er antwoord op specifieke vragen rond buitenlandse contacten, distributie, internationale betalingen, import, btw, agentuur, enz. …

Ook Pieter Dewaele is één van de ondernemers-klankborden. “Groeien in Frankrijk” – 17u30 –> 19u30.

DewaFlex ondersteunt graag dit initiatief. Klik hier voor meer info.

Contactez nous: info@dewaflex.com