Evelien Coppens heeft de Belgische markt al veroverd met haar koekjes van Lilalou: biologisch, gezond én onweerstaanbaar voor groot en klein. Na dit succes is Evelien helemaal klaar om de Franse markt in te palmen. – DewaFlex

Evelien Coppens heeft de Belgische markt al veroverd met haar koekjes van Lilalou: biologisch, gezond én onweerstaanbaar voor groot en klein. Na dit succes is Evelien helemaal klaar om de Franse markt in te palmen.

BlogartikelDewaFlexJan

Evelien Coppens is een onderneemster in hart en nieren.
De Belgische markt had ze al veroverd met haar koekjes van Lilalou: biologisch, gezond én onweerstaanbaar voor groot en klein.

Na het succes op de Belgische markt was Evelien helemaal klaar om de Franse markt in te palmen. Maar hoe pak je dat aan? Daarvoor was ze bij DewaFlex aan het juiste adres ! Tijdens enkele inleidende meetings maakten we kennis met Evelien, haar product en haar ambitie op de Franse markt. Daarna werd een vooronderzoek uitgevoerd door de Vlaamse stagiaire Ivana Briké. Vanuit het kantoor in Roubaix werd een antwoord gezocht op pertinente vragen, zoals: welke spelers zijn er op de Franse markt actief? Met wie zou Lilalou kunnen samenwerken? Eens bleek dat er wel degelijk potentieel zat in de Franse markt voor Lilalou, koppelden we Evelien aan Océane Simon. Deze Franse stagiaire met een uitgebreide ervaring in marketing was geknipt voor deze job. Samen stelden we een actieplan op waar Océane, ondersteund door Ivana, meteen mee aan de slag ging. Vooreerst voerden we een marktonderzoek uit, compleet met een analyse van de directe en indirecte concurrentie. Vervolgens werd een database aangemaakt met alle potentiële klanten in Frankrijk. Zowel e-commerce als biowinkels en supermarkten werden opgespoord. Vanzelfsprekend kwamen gedurende dit proces al enkele ideeën naar boven voor de marketingcampagne die Océane maar al te graag wil lanceren. Eind mei presenteerden Océane en Ivana hun bevindingen aan Evelien in Dilbeek. Het was het voorlopige hoogtepunt van onze samenwerking: een persoonlijke ontmoeting met de grote dame van Lilalou. Evelien ontving ons hartelijk in een stijlvol bureau, de ideale locatie om bevindingen, ideeën en plannen te delen. Maar vooral: om eindelijk van die heerlijke koekjes te proeven! Haver, kokos en chocolade: onmogelijk om er een favoriet uit te kiezen. We sloten de dag af met een paar winkelbezoeken en Evelien gaf ons nog een dozijn dozen koekjes mee, bestemd voor geïnteresseerde Franse winkels. Als bij wonder overleefden de koekjes de terugreis naar Roubaix en waren ze niet allemaal opgepeuzeld … De volgende stap is om Franse winkels te contacteren en meetings te organiseren. Uitgerust met proevertjes, flyers en een ijzersterk verhaal kijkt Océane al uit naar haar eerste bezoek aan een filiaal van een biowinkelketen. Is het nog te vroeg om te dromen van de hoofdzetel in Parijs? Evelien, Océane en Ivana hebben er alleszins vertrouwen in. DewaFlex blijft Evelien ondersteunen tot er Lilalou-koekjes te vinden zijn in iedere boekentas!

Share this post