Lancering alternance-traject voor PIAB. 3 dagen per week werkt Océane voor het Gentse bedrijf ‘Puzzle in a bag’. – DewaFlex

Lancering alternance-traject voor PIAB. 3 dagen per week werkt Océane voor het Gentse bedrijf ‘Puzzle in a bag’.

3 dagen per week werkt Océane voor het Gentse bedrijf ‘Puzzle in a bag’, de andere 2 dagen volgt ze aan de IAE Lille de opleiding ‘Marketing et Communication’.

Deze zomer werkte Océane als stagaire bij DewaFlex. Ze verzorgde voor ons de marketing en communicatie voor DewaFlex intern als ook voor enkele klanten (Sanderus Druk & Lilalou). Sinds een maand is ze echter begonnen aan een alternance-traject. 3 dagen per week werkt ze voor het Gentse bedrijf ‘Puzzle in a bag’, de andere 2 dagen volgt ze aan de IAE Lille de opleiding ‘Marketing et Communication’.

‘Puzzle in a bag’ is een Belgisch bedrijf dat tijdens de corona lockdown werd opgericht door twee jonge puzzelaars die niet onder de indruk waren van het bestaande assortiment aan puzzels. Deze twee ondernemers wilden een origineler aanbod. Dus maken ze nu zelf unieke puzzels en verkopen deze in een handige jutte zak, vandaar de naam ‘Puzzle in a bag’. Ze werken samen met jonge designers die in hun ontwerpen tal van referenties maken naar actuele thema’s. De puzzels zijn cultureel relevant en duurzaam. Naast de puzzelstukjes krijg je ook een voorbeeld van de totale afbeelding, extra informatie over de ontwerper en een mysterieuze envelop …

Via een alternance-traject kan Océane tegelijk al werkervaring opdoen en nog verder studeren. Het vormt een ideale overstap voor jongeren die nog niet klaar zijn voor de overstap naar een fulltime job, of die gewoon niet genoeg krijgen van bijstuderen. Wat op school geleerd wordt, kan rechtstreeks toegepast worden in het werkveld. Aangezien Océane haar alternance via DewaFlex uitvoert en zo bij een Belgisch bedrijf terechtkwam, vormt het voor haar ook een mooie kans om een internationale ervaring op te doen. DewaFlex neemt de rol van tussenpersoon tussen de school en de werkplek op zich, waardoor je er als alternance-student ook niet alleen voor staat.

Share this post

Curious to learn more?

Download our guide and gain exclusive insight into what DewaFlex has to offer! It’s the perfect way to get a sneak peek into our unique approach. Simply leave your details and uncover more!

Ondernemen met finesse

Uw gids voor succesvol zakendoen in Frankrijk!